Weeronline
Weeronline
  nazomerweer

  Einde nazomerweer in zicht

  Aangemaakt: 20 sep 2020, 07:27 uur

  Het is de eerste dagen nog fraai nazomerweer met veel zon en aangename temperaturen van 21-26 graden. Dinsdag begint de astronomische herfst en dat lijkt het startsein voor een heel ander weertype vanaf woensdag. De bewolking neemt toe en dagelijks komt het tot buien. De temperatuur gaat duidelijk omlaag en aan het eind van de week is het nog maar 14-16 graden.

  Het zonovergoten nazomerse weer houdt aan tot en met dinsdag. Op deze zondag schijnt de zon weer volop en alleen in het zuiden is wat sluierbewolking zichtbaar. Na een frisse start is het vandaag heel aangenaam voor een lekkere wandeling of een tochtje met de fiets. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden in het noorden en naar 24-25 graden in zuiden. In Zeeuws-Vlaanderen, het zuidoosten van Brabant en in het zuiden van Limburg kan het 26 graden worden. In het midden van het land is het 22-24 graden.

  Maandag en dinsdag verandert er in grote lijnen niet veel. De zon schijnt volop, maar enige verandering is zichtbaar. De aangevoerde lucht is wat vochtiger en in de nacht en ochtend neemt de kans op mist toe. Nadat de mist is opgetrokken schijnt de zon weer uitbundig. De temperatuur stijgt naar 22 graden in het noorden en 26 in het zuiden. Ga je vroeg op pad dan is een jasje of vest wel nodig, want in de vroege ochtend is het 5-10 graden.

  Weersomslag naar duidelijk koeler weer

  Dinsdagmiddag om 15:31 uur begint de astronomische herfst en dat lijkt het startsein voor heel ander weer. Vanuit het zuiden verschijnt geleidelijk steeds meer bewolking en vanaf woensdag is het over en uit met de nazomer. Er is meer bewolking en dagelijks is de paraplu nodig.

  Ook de temperatuur gaat duidelijk omlaag. Woensdag kan het nog 21-24 graden worden, maar aan het eind van de week en in het komende weekend is het nog maar 14-16 graden. In tijden is het dan weer kouder dan normaal, want gebruikelijk is in het laatste deel van september nog 17-19 graden.

  De details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

  Foto: Ben Saanen

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Rico Schröder