Weekverwachting: kletsnatte start en kouder dan normaal

20 juni 2021, 19:15

Weekverwachting
regen Elly Theunissen

De week begint grijs, nat en koud. Daarna is het veel vaker droog met ook wat zon, maar zomers warm weer zit er niet in. Met 16 tot 19 graden is het kouder dan normaal en later in de week valt de temperatuur slechts een graadje hoger uit. Een groot verschil met de hitte van afgelopen week.

Je zou niet zeggen dat maandag de astronomische zomer begint. Het is grijs met langdurige regen. Regionaal is het kletsnat en daarbij kan ook wateroverlast ontstaan. Het wordt zo’n 15 graden, maar zolang het regent is het nog frisser en daarbij staat ook behoorlijk wat wind. Alleen in Limburg kan het nog 20 graden worden.

De dagen daarna wordt het beter weer. Zo zonnig en warm als afgelopen week wordt het zeker niet. Met maxima van 16 tot 19 graden is het wat kouder dan normaal, maar er valt weinig regen en met wat zon is het buiten al snel lekker.

zon kanaal
Silvester van Meijgaarden
zon kanaal Silvester van Meijgaarden

Foto: Silvester van Meijgaarden

Meer zon en iets warmer

Donderdag krijgen we er een paar graden bij en wordt het 19 tot 21 graden. Het is op een enkel buitje na droog en er zijn flinke zonnige perioden, dus vergeet je zonnebril niet. Met zonkracht 7 is de zon ook behoorlijk fel.

Vanaf vrijdag neemt de kans op enkele buien toe en ook in het weekend kan het soms regenen. Gelukkig zijn er ook droge perioden met zonneschijn en daarmee is het prima weer. Met 18 tot 22 graden is het alleen niet zomers warm.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Hoofdfoto: Elly Theunissen

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven