Dit weer kan je verwachten bij het openen van de terrassen

20 april 2021, 19:06

Terras, lente, zon, Foto: Paul Hermans

De terrassen mogen weer open. Na maanden van sluiting is het volgende week woensdag weer zover. We mogen weer, weliswaar onder strikte voorwaarden en rekening houdend met de geldende regels, een biertje, wijntje scoren op het terras. In dit artikel kijken we welk weer voor volgende week woensdag wordt verwacht. Kan je in T-shirt buiten zitten of moet je een warme jas aan?  

Het weerbeeld ziet er volgende week woensdag zeker niet verkeerd uit om een terrasje te pakken. De kans op regen is volgens de laatste berekeningen klein en geregeld schijnt de zon. De aprilzon is al behoorlijk krachtig en de UV-index is 4. Dat betekent dat de onbeschermde huid al binnen 30 tot 60 minuten kan verbranden. Mocht je voor langere tijd in de zon op een terras vertoeven, dan is insmeren aan te raden.

T-shirt of warme jas?

De temperatuurverwachting is echter nog onzeker. Het Weeronline-weermodel verwacht temperaturen van 11 graden in het noorden en 14 graden in het zuiden. Uit de wind en in de zon is het dan goed toeven en kan wellicht de jas uit. Toch is het duidelijk kouder dan gebruikelijk, want temperaturen van 14 tot 18 graden zijn heel normaal in de slotdagen van april.

De verwachte temperaturen zijn zeker nog niet in beton gegoten. Beduidend lagere, maar ook hogere temperaturen zijn mogelijk. De verschillende berekeningen lopen uiteen van 7 tot 21 graden. Dat maakt een groot verschil tussen een T-shirt of (warme) jas. Dit komt doordat onzeker is of de noordenwind over de koude Noordzee blijft waaien of dat er een oosten- tot noordoostenwind vanuit Duitsland waait. Volg het meest uitgebreide weerbericht van Nederland voor de laatste details.

Al met al prima vooruitzichten voor volgende week woensdag. Ook de dagen daarna verandert er weinig aan het weerbeeld. De zon schijnt geregeld, maar wel stijgt geleidelijk de kans op een bui. De temperatuurverwachting is ook dan onzeker, maar de kans op vrij koud weer voor de tijd van het jaar is veel groter dan de kans op normaal tot warm weer.

Foto: Paul Hermans

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws

Bekijk alle nieuwsberichten next-arrow-blue

Weernieuws

Bekijk alle nieuwsberichten next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black