Weeronline
Weeronline

  Overwegend droge gemeenteraadsverkiezingen

  Aangemaakt: 20 mrt 2018, 11:03 uur

  Helemaal droog blijft het morgen in Nederland niet, maar de buiigheid is zeer beperkt en verreweg het grootste deel van de tijd is het wel droog. In het algemeen kan de gang naar de stembus prima te voet of te fiets worden gemaakt. In de vroege ochtend is het wel koud met op veel plaatsen lichte vorst. ’s Middags is het met 6-8 graden minder koud, maar nog altijd een graad of vier kouder dan normaal eind maart.

  Morgen start de ochtend op veel plaatsen met lichte vorst en mist. Rond 7:00 uur ligt de temperatuur alleen op de Wadden en langs de Zeeuwse kust tussen 0 en +2 graden. In de rest van het land vriest het 1 tot 4 graden. Na het oplossen van de mist breekt in het zuidoosten de zon nog even goed door. In de rest van het land neemt de bewolking toe en in de westelijke kustprovincies is kans op een lichte bui.

  Zon, wolkenvelden en misschien een lichte bui

  Woensdagmiddag is het half tot zwaar bewolkt en lokaal komt een lichte regenbui voor. Verreweg het grootste deel van de tijd is het gewoon droog. In de loop van de middag breekt in het westen de zon steeds beter door. Er waait een matige wind uit het westen tot noordwesten en de middagtemperatuur komt uit op 6-8 graden.

  Ook woensdagavond kan tot 21:00 uur nog gestemd worden. Het is dan op de meeste plaatsen droog, al neemt gedurende de avond de neerslagkans vanuit het noordwesten weer toe. De temperatuur ligt dan tussen 4 graden aan zee en 0 in het oosten.

  Vier jaar geleden was het veel warmer

  Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen was het zonnig en flink warm voor de tijd van het jaar. De zon scheen vijf uur in het noorden tot maar liefst negen uur in het zuiden. Met 11 tot ruim 18 graden was het 5-10 graden warmer dan morgen.

  De temperatuur van komende verkiezingsdag lijkt meer op die van de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 en 2006. Ook toen vroor het in de vroege ochtend en werd het daarna zo’n 7 graden. Wel bleef het overal droog.

  DatumWeerbeeldTemperatuurWind
  19 maart 2014Nagenoeg droog, vooral in het zuiden vrij zonnigMaxima van 11-18 graden en in de nacht en vroege ochtend een graad of 8Vrij weinig wind
  3 maart 2010Droog, licht bewolktMaxima rond 7 graden en in de nacht en vroege ochtend in het binnenland 1 tot 6 graden vorstVrij weinig wind
  7 maart 2006Droog, vooral in het noorden vrij zonnigMaxima rond 7 graden en in de nacht en vroege ochtend in het binnenland 1 tot 6 graden vorstVrij weinig wind

   

  Door: Johnny Willemsen