regen Verenigd Koninkrijk

Nóg meer regen voor overstroomde gebieden in Verenigd Koninkrijk

Aangemaakt: 20 feb 2020, 14:30 uur

Mensen in al zwaar overstroomde gebieden in het Verenigd Koninkrijk, krijgen de komende tijd te maken met nog meer regen. Er trekken dagelijks regenstoringen vanuit het westen Europa in.

Op donderdagochtend waren er nog 106 overstromingswaarschuwingen actief. Vooral gebieden bij de grens met Wales hebben veel last van hoog water. Vannacht en morgenochtend is het droog, maar in de loop van vrijdag zal weer regen vallen. De meeste neerslag valt dan in Schotland, Noord-Engeland en Wales.

Omdat Engeland in de weersituatie van komende tijd een ruim dagdeel voorloopt op Nederland, hebben zij op zondag vooral in de ochtend te maken met veel regen. In Nederland is het juist ’s middags kletsnat.

Verschillen in regen binnen Verenigd Koninkrijk

Ook begin volgende week zal er regelmatig regen vallen, maar de neerslaghoeveelheden verschillen sterk in bepaalde gebieden. In Londen valt er maar een paar millimeter per dag, met als natste dag zondag. Dan valt er in de Britse hoofdstad circa 4 millimeter. Maar in Cardiff valt er op zondag ongeveer 7 millimeter. In totaal valt in de stad tot en met begin volgende week zo’n 25 millimeter.

In de heuvels van Wales en Noord-Engeland valt tot en met dinsdag tussen de 40 en 60 millimeter. Dat terwijl Wales al bijna een maand aan regen heeft zien vallen in korte tijd. In Schotland wordt het nog natter, want daar kan tot 100 millimeter lokaal vallen in de Hooglanden.

Foto: AFP

Door: ANP/Weeronline