Weeronline
Weeronline

  Het houdt niet op: dit weekend opnieuw lente!

  Aangemaakt: 20 feb 2019, 07:08 uur

  Lenteliefhebbers hebben geluk deze februarimaand. De ene voorjaarsachtige periode is nog maar net voorbij, of de volgende dient zich alweer aan. Komend weekend kan het in het zuiden lokaal ruim 15 graden worden. Dat is bijna 10 graden zachter dan normaal! De zon maakt in het weekend overuren en omdat er weinig wind staat is het voor het gevoel lenteachtig. De kans dat het nog even winter wordt slinkt met de dag.

  Komende dagen bepalen wolkenvelden het weerbeeld. Tussendoor is ruimte voor zonnige momenten. De meeste wolken komen in het noorden voor en daar kan vandaag zelfs een spatje regen uit vallen. In de rest van het land blijft het droog. Vanmiddag stijgt het kwik naar 8-12 graden. Morgen is het een graadje zachter met 9-13 graden.

  Vrijdag kan de dag regionaal grijs en mistig starten. Mist en bewolking verdwijnen langzaam en lokaal kan het tot in de middag duren voordat de zon doorbreekt. ’s Middags is op veel plaatsen een mix van zon en stapelwolken. De middagtemperatuur komt uit op 10-15 graden. Het blijft droog en er staat nauwelijks wind.

  Timing zonnig wisselweekend precies goed

  Juist in het weekend bereikt het voorjaarsachtige weer een hoogtepunt. Daarmee is de timing perfect. De regio’s midden en zuid krijgen namelijk voorjaarsvakantie en in de regio noord eindigt de vakantie. Zaterdag is er een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. Het kwik stijgt naar 12 graden in het noorden tot 15 in het zuiden. Mogelijk wordt het lokaal 16 graden.

  Zondag is er nog meer zon dan op zaterdag. Opnieuw is het bijzonder zacht met 12-15 graden. Normaal is het 5-6 graden. Het hele weekend verloopt droog en omdat er weinig wind staat is het heerlijk om buiten te zijn. Het wandelweercijfer bedraagt een 10 en ook het fietsweercijfer is met een 9 à 10 vrijwel perfect.

  Na het weekend wordt het een paar graden minder zacht, maar met 10-12 graden blijft het veel zachter dan normaal.

  Foto: Jannes Wiersema

  Door: Yannick Damen