Overstromingen door extreem veel regen Dominicaanse Republiek

20 november 2023, 12:50

Overstromingen in de Dominicaanse Republiek. Foto: ANP / EPA / Orlando Barria

In de Dominicaanse Republiek is de afgelopen 24 uur erg veel regen gevallen. Stortregens kostten zeker 21 mensen het leven, meldden de Dominicaanse autoriteiten.

De afgelopen 24 uur is er erg veel regen gevallen, lokaal zelfs meer dan 300 millimeter. In 24 uur tijd is dit ongekend veel. Dit soort hoeveelheden zie je soms voorkomen bij de passage van orkanen, maar die gaan niet zo vaak traag over de Dominicaanse Republiek.

President Luis Abinader noemt het noodweer de "grootste regenval ooit" in de geschiedenis van zijn land. De extreme regen, veroorzaakt door een tropische depressie, zal volgens een weeralarm van de Amerikaanse ambassade in de Dominicaanse Republiek naar verwachting de komende 24 uur nog aanhouden in delen van het land.

Verwachting komende dagen

Eind augustus trok storm Franklin nog over het land. Toen kwamen twee mensen om het leven en moesten zo'n 3000 mensen geëvacueerd worden. De kans op regen blijft vandaag nog groot in de Dominicaanse Republiek, maar de zwaarste buien hebben zich verplaatst naar Puerto Rico. De buienzone trekt daarna verzwakt verder in zuidoostelijke richting over de andere eilanden.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black