Al dubbele maandsom regen in Noord- en Zuid-Holland

20 november 2023, 15:50

Regen in Amsterdam. Foto: ANP / Remko de Waal.

In Noord- en Zuid-Holland is de eerste twintig dagen van november al twee keer zoveel regen gevallen als er normaal gesproken in een hele maand valt. Op sommige plaatsen is zelfs al meer dan 200 millimeter gevallen.

Gemiddeld valt er in de twee kustprovincies in heel november zo'n 95 tot 100 millimeter aan regen. u is er plaatselijk al meer dan 200 millimeter gevallen en op grote schaal 150 tot 200. De plaatsen die de meeste neerslag hebben gehad zijn tot nu toe Hoogwoud en Bergen in Noord-Holland. Daar viel respectievelijk 211 en 207 millimeter regen.

Neerslagkaart november tot nu toe

Ook landinwaarts zeer nat

Niet alleen in Noord- en Zuid-Holland heeft het al flink geregend. Ook in Zeeland, Utrecht, Flevoland, Friesland en Groningen is het flink nat met plaatselijk meer dan 150 millimeter regen. Verder landinwaarts is er 80 tot 120 millimeter gevallen waar normaal gesproken 70 millimeter valt. Van een dubbele maandsom is hier dus nog geen sprake.

De rest van de maand wordt er nog tientallen millimeters aan regen verwacht. Komende dagen is het tijdelijk overwegend droog, maar vanaf eind van de week volgt een hele rits aan buien vanaf de Noordzee waardoor nog veel regen kan vallen.

Meer details over het weer van de komende dagen lees je in ons weerbericht.

Banner Whatsapp WOL

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black