Weeronline
Weeronline
  natuurbranden Colorado

  Wind wakkert natuurbranden Colorado verder aan

  Aangemaakt: 20 okt 2020, 15:51 uur

  De brandweer in de Amerikaanse staat Colorado heeft grote moeite om de enorme natuurbranden onder controle te krijgen. Door harde wind en het gebrek aan neerslag zijn de branden de afgelopen dagen aanzienlijk in omvang toegenomen.

  Een van de branden groeide dit weekend uit tot de grootste natuurbrand in de geschiedenis van Colorado geworden. De vlammen hebben al zo’n 203.000 hectare verwoest. Inmiddels zou meer dan 60 procent ervan zijn gedoofd. In de omgeving brak ook een aantal nieuwe branden uit, waardoor duizenden mensen moesten worden geëvacueerd.

  Het weer speelt de brandweerlieden bij de bestrijding van het vuur parten. “Het is zo droog dat het moeilijk is om de branden onder de knie te krijgen”, zei een woordvoerder van de brandweer. “Het zou nu eigenlijk moeten sneeuwen hier.” De wind zorgt er bovendien voor dat de vlammen zich makkelijk verspreiden.

  Colorado heeft te maken met een ongewoon lang en zwaar bosbrandseizoen. Ook in andere staten, zoals Californië, Oregon en Washington, ontstonden afgelopen maanden hevige bosbranden. Die werden grotendeels veroorzaakt door blikseminslagen in droge gebieden.

  Foto: ANP / EPA / LOVELAND FIRE RESCUE AUTHORITY / HANDOUT

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP