Weekendweer: ook eerste septemberweekend zomers

02 september 2022, 07:45

Hardlopen. Foto: Jos Hebben.

Zaterdag is het in delen van het land stralend weer, maar niet overal is het zonnig en blijft het droog. Zondag wordt het op veel plaatsen zomers warm met maxima van 24 tot 28 graden. Wanneer er dit weekend buien voorkomen lees je in dit weekendweerbericht.

Vandaag komen de maxima uit op 24 tot 28 graden. Ook op de standen van de Noordzee is het vanmiddag zomers warm. Dit is te danken aan de oostelijk wind. Wel zijn er vandaag aanmerkelijk meer wolken dan gisteren. De zon weet vaak wel door de wolken heen te schijnen. Lees alles over het weer van vandaag, vanavond en komende nacht in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Zaterdag: benauwd, grootste buienkans voor Zuid-Nederland

Op de eerste dag van het weekend stroomt vanuit het zuiden vochtigere lucht over het land. Het is bewolkt en wat drukkend met in de middag in de zuidelijke provincies kans op een bui. Daarbij wordt het 23 tot 26 graden.

In het midden en noorden blijft het droog met flinke zonnige perioden en in het noorden kan het wel eens een stralende dag worden. Daarbij is het warm voor september met maxima van 25 tot 27 graden.

De activiteitenweercijfers zullen dus verschillend zijn in het land. Heb je buitenactiviteiten, zoals fietsen, wandelen of golfen gepland staan voor zaterdagmiddag dan is in het zuiden regelmatig een blik op onze radar zeker aan te raden.

Bekijk ook al onze informatie over activiteitenweer.

Zondag: zomers en op de meeste plaatsen droog

Op de tweede weekenddag is de buienkans in het hele land klein. De kans op een bui in Zandvoort tijdens de Formule-1 GP is slechts zo’n 10%.

AZ Advertentie Pitstop bbq

De GP van Zandvoort staat voor de deur! Formule 1 kijken en barbecueën gaan goed samen. Bestel bij A-Z Barbecue Service het ORANGE ARMY F1 MENU, gebruik de code ORANGEARMY22 en ontvang gratis Sweet Sticky Spareribs t.w.v. € 9,95! Alléén geldig voor leveringen op 2,3 en 4 september.

Het weerbeeld bestaat verder uit wolkenvelden en zon. De zon schijnt in Brabant en Limburg waarschijnlijk het meest en heeft het in Noord-Nederland het moeilijkst om door te breken. Ondanks vrij veel wolken wordt het behoorlijk warm. De maximumtemperatuur varieert van zo’n 24 graden in het noordwesten tot 28 graden in Brabant en Limburg. De luchtvochtigheid is nog altijd hoog, waardoor het nog steeds benauwd kan aanvoelen.

Aanhoudend zomers met enkele buien

Ondanks dat het al september is komen de maxima ook de eerste dagen van volgende week op veel plaatsen boven de 25 graden uit. Het weerbeeld is vaak zonnig, maar er is ook elke dag kans op een (onweers)bui. Deze buien zullen doorgaans een plaatselijk karakter hebben en de heersende droogte niet beëindigen. Regionaal kan het wel enige verlichting brengen.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black