Weeronline
Weeronline
  weekverwachting zon

  Weekverwachting: eerst een bui en dan bakken in de hete zon!

  Aangemaakt: 02 aug 2020, 19:16 uur

  Zonaanbidders zitten goed, want volgens de weekverwachting schijnt vanaf woensdag de volle zon. Het wordt erg warm en daarna zelfs heet met een serie tropische dagen. Op grote schaal wordt het 30 graden en in het zuidoosten kan het 35 graden worden. De kans op buien is dan klein, alleen maandag kunnen we wel regen verwachten.

  De zomer keert terug en dat zullen we weten ook. Vanaf donderdag kunnen we tropische temperaturen verwachten van 30-32 graden. Eerst wordt het alleen in het binnenland zo warm, maar vrijdag en zaterdag wordt het in grote delen van het land tropisch. In het zuidoosten kan het zelfs 35 graden worden. Daarbij kunnen we veel zon verwachten en de kans dat een onweersbui je avondplanning in de war schopt is klein.

  Er staat een zwakke tot matige zuidenwind. Vrijdag en in het weekend is de wind oostelijk. Hierdoor wordt het ook op de stranden in het westen erg warm. Hou je niet zo van de hitte, dan zit je op de Waddeneilanden goed. Het is daar met 27-29 graden net wat minder warm. Daarmee lijkt de hitte op die van afgelopen week.

  Foto: ANP / Sem van der Wal

  Eén dag met buien

  Maandag trekken veel wolkenvelden over het land. Eerst is in de kustprovincies kans op een bui. Later kunnen in het hele land enkele buien ontstaan en is onweer niet uitgesloten. Het is dan 20-22 graden en dat is zo’n 10 graden kouder dan aan het eind van de week. Dinsdag is een overgangsdag met stapelwolken en zon, maar het blijft wel droog.

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

  Hoofdfoto: ANP / Piroschka van de Wouw

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Matthijs van der Linden