Al 26 doden bij reeks tornado's in Midden-Westen en in zuiden VS

02 april 2023, 09:00

Foto: ANP / EPA / MATT MARTON

Bij tientallen tornado's en hevige stormen in de Verenigde Staten zijn dit weekeinde zeker 26 doden gevallen. Het noodweer heeft een reeks staten tussen het Meer van Michigan in het noorden tot aan de Golf van Mexico in het zuiden getroffen en grote schade veroorzaakt. Honderdduizenden mensen zitten dit weekeinde zonder stroom.

De doden vielen in de staten Arkansas, Alabama, Mississippi, Tennessee, Illinois en Indiana. In Illinois bijvoorbeeld verwoestte een storm onder meer een dak van een volle concertzaal. Daarbij vielen één dode en 28 gewonden. Het plaatsje Wynne in Arkansas is vrijwel van de kaart geveegd. Er vielen vier doden volgens Amerikaanse media. De meeste doden, zeven, vielen in een district in het zuidwesten van de staat Tennessee, McNairy County.

In Mississippi vielen een week geleden al 26 doden bij een tornado die meer dan een uur lang over een strook van bijna 60 kilometer raasde. Dat is een erg lange tijd voor een tornado. President Joe Biden heeft vrijdag die staat bezocht om medeleven te betuigen.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black