Warm lenteweer op komst

13 februari 2019, 11:19

rokje2018b-1280x600

Vanaf vrijdag wordt het zonnig en droog lenteweer. In het weekend loopt de temperatuur in het zuiden en oosten van het land op naar 20-21 graden. Waarschijnlijk wordt zaterdag de eerste ‘rokjesdag’ van het jaar en zullen de terrassen volstromen. Ook voor zondag staat heerlijk lenteweer op het programma. Tot donderdagmiddag is het wisselvallig. Daarbij wordt het vandaag en donderdag circa 11 graden. Morgen en woensdag is het met 14-17 graden al wat warmer.

Vrijdag wordt een fraaie lentedag. Er is veel ruimte voor de zon en het wordt 13 graden op de Wadden, 16 in het midden van het land en lokaal 17 graden in het zuidoosten. De wind is matig en waait uit het zuid(oost)en. De dag start fris met in de vroege ochtend 1-4 graden en lokaal zelfs vorst aan de grond. Hierdoor komt aanstaande vrijdag zeker nog niet in aanmerking voor ‘rokjesdag’.

Rokjesdag of rokjesweekend?

Voor rokjesdag moet de middagtemperatuur rond of boven 20 graden uitkomen. Daarnaast is veel zonneschijn nodig en mag het niet hard waaien.

Dit weerbeeld zit in de verwachting voor het weekend, zeker voor het zuid(oost)en. Zaterdag wordt het met veel zon 15 graden op de Wadden, 17-19 graden in de Randstad en lokaal ruim 20 graden in Brabant en Limburg. Zondag kan de temperatuur in het zuidoosten een graadje hoger uitvallen. Op beide weekenddagen waait er een matige zuidenwind.

Houdt het fraaie lenteweer aan?

De kans is groot dat de eerste dagen van de week na komend weekend nog droog en vrij zonnig zullen verlopen. Wel lijkt het met maxima van 13-18 graden iets minder warm te worden. Normaal is het begin april 10-13 graden.

Komende dagen regelmatig regen

Tot donderdagmiddag is het wisselvallig. Vandaag is het bewolkt en valt soms lichte regen. Het wordt 8-14 graden. Morgen en woensdag is het buiig, maar met middagtemperaturen van 13-18 graden wel een stuk zachter. Donderdag ligt de temperatuur met 9 graden op de Wadden tot lokaal 13 in Limburg rond de normale waarden voor begin april. Het weerbeeld bestaat dan nog uit een enkele bui en in de middag al vrij veel ruimte voor de zon.

Tijd om aan je beachbody te werken! Profiteer nu van onze speciale aanbiedingen en kortingscodes bij de WeightWatchers shop!

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook