Pakjesavond pakt koud uit

02 december 2021, 07:45

Feestdagen
Pakjesavond Adobe Stock, Arjan

Weet de goedheiligman alle huizen tijdens pakjesavond op tijd te vinden? Hieronder lees je wat ons zondagavond staat te wachten.

Zondag wordt waarschijnlijk een bewolkte dag waarop verspreid over het land buien voorkomen. Als de zon even doorbreekt zal dat maar kort zijn. Er staat een zwakke tot matige wind en de windrichting is per regio heel verschillend. In de middag is het 4 graden in het oosten tot 6 graden in het westen.

IJskoude regen

In de avond wordt het met 2 tot 5 graden nog wat kouder en ook dan kan er wat neerslag vallen. Hierbij is kans op wat natte sneeuw, maar op veel plaatsen blijft de neerslag beperkt tot ijskoude regen. De gevoelstemperatuur ligt daarbij rond het vriespunt. De goedheiligman laat zich daardoor niet weerhouden, maar misschien vinden enkele hulpsinten het koude natte weer minder fijn.

In de nacht naar maandag neemt de kans op vorst toe. Plaatselijk kan het glad worden door bevriezing, maar ook door een (winterse) bui.

Droog en vorst

Vorig jaar verliep pakjesavond juist droog. Het was toen 1-2 graden en in het midden en oosten vroor het regionaal een beetje. Ook toen stond er niet veel wind. Lees ook hoe warm en koud en onstuimig pakjesavond in het verleden verliep.

Houd de ontwikkeling van het weer tijdens pakjesavond in de gaten via het weerbericht.

Foto: Arjan, Adobe Stock

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black