Weeronline
Weeronline
  sneeuw New York

  Sneeuw onderweg naar New York

  Aangemaakt: 02 dec 2019, 16:07 uur

  New York maakt zich op voor een flink pak sneeuw. De eerste ‘winterstorm’ die over het oosten van de Verenigde Staten trekt brengt zo’n 10 centimeter sneeuw mee. “Het wordt chaos op de weg”, waarschuwt weerman Bob Oravec van het Amerikaanse Weather Prediction Center.

  Een actief lagedrukgebied geeft al sinds vorige week overlast in Noord-Amerika. In de aanloop naar Thanksgiving was het in Zuid-Californië al raak. Ook het Midden-Westen werd getroffen door storm en sneeuw.

  Vanaf maandagavond plaatselijke tijd valt sneeuw in New York. Terwijl het systeem naar het oosten beweegt, zijn er stormwaarschuwingen van kracht van Noordoost-Pennsylvania tot Maine. Daarnaast zijn er waarschuwingen voor mogelijke overstromingen. Andrew Cuomo, gouverneur van de staat New York, heeft de Nationale Garde gevraagd stand-by te zijn vanwege het noodweer

  Ook in Boston wordt een flink pak sneeuw verwacht

  In het noorden en midden van Massachusetts kan komende 24 uur een flink pak sneeuw vallen, waardoor reizen moeilijk wordt. Boston, waar het maandag in de ochtendspits nog regende, kan rekenen op zeker 15 centimeter sneeuw.

  Foto: EPA

  Door: ANP