Wisselvallig weer tijdens eerste Champions League wedstrijden

19 september 2023, 10:10

Feyenoord neemt het vanavond op in de Champions League tegen Celtic. Foto: ANP / MAURICE VAN STEEN

Twee Nederlandse ploegen komen dit jaar in actie in de Champions League en Feyenoord trapt vandaag af tegen het Schotse Celtic in eigen Kuip. Morgen staat Arsenal-PSV op het programma. Beiden ploegen beginnen om 21:00 uur lokale tijd. In dit artikel lees je alle details over het weer tijdens beide wedstrijden.

Rotterdam staat een vrij wisselvallige dag te wachten waarbij vooral de wind een hoofdrol speelt. De bewolking neemt gedurende de dag steeds meer toe en ook de wind sterkt flink aan. In de middag staat er een krachtige zuidwestenwind (6 Bft) en komen er mogelijk windstoten voor die op kunnen lopen tot circa 60 km/uur. De bewolking overheerst de rest van de dag en dit gaat gepaard met een regengebied dat gedurende de middag over het land trekt. Ook in Rotterdam gaat het hierdoor van tijd tot tijd licht regenen. 

Tijdens het startsignaal, om 21:00 uur, ligt dit regengebied over het noordoosten van het land. De wedstrijd kan dus grotendeels droog verlopen, maar een enkel spatje behoort nog wel tot de mogelijkheden. De wind is inmiddels iets in kracht afgenomen, maar blijft met windkracht 5 goed voelbaar. De temperatuur ligt tijdens de wedstrijd rond een graad of 18. 

Ook in Londen wisselvallig

Morgen speelt PSV een uitwedstrijd op bezoek bij Arsenal in Londen en daar staat een zeer wisselvallige dag op het programma. Overdag is het zwaar bewolkt en gaat het geruime tijd regenen in de Engelse hoofdstad. Al met al geen beste omstandigheden voor de meegereisde PSV-supporters.

Ook gedurende de wedstrijd moet rekening worden gehouden met fikse regenval. De temperatuur ligt om 21:00 uur rond een graad of 17. De wind is veelal matig en komt uit het zuidwesten, 3-4 Bft. 

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black