Weekverwachting: nog even genieten van rustig nazomerweer

19 september 2021, 19:15

Na een ronduit wisselvallige zomer konden we de afgelopen dagen genieten van rustig en vrij zonnig nazomerweer. Deze week houdt dit weerbeeld nog even aan, maar er is wel een weersomslag op komst. In deze weekverwachting lees je wanneer het precies kouder en wisselvalliger wordt.

Na het weekend verandert het weerbeeld in eerste instantie weinig. Naast wat wolkenvelden schijnt de zon geregeld en op een verdwaald spatje regen na blijft het droog. Het noordoosten is vooral maandag nog wel gevoelig door dikkere wolkenvelden en daardoor wordt het niet veel warmer dan een graad of 16. In het midden en zuiden kan het tijdens langere zonnige perioden nog 20 graden worden. Het waait nauwelijks en de noordoosten- tot oostenwind is hooguit matig van kracht, waardoor het voor het gevoel aangenaam is.

In de avonduren koelt het snel af en tijdens opklaringen in de nacht duikt het kwik richting 10 graden. De volgende ochtend start vervolgens aan de frisse kant en een jas of vest komen goed van pas als je vroeg op pad gaat naar je werk of naar school.

Vrij zonnig en droog tijdens Prinsjesdag

Dinsdag is het Prinsjesdag en ook in Den Haag staat vrij zonnig weer op het programma. In de middag stijgt de temperatuur naar een graad of 19. Ideaal weer dus voor een jurkje met bijpassende hoed. Het koffertje met de begroting kan droog de oversteek maken van de Tweede Kamer naar de Grote Kerk in de Hofstad.

Hofvijver Den Haag - Blauwe luchten - Rustig en zonnig weer - Prinsjesdag

Prinsjesdag verloopt vrij zonnig en het blijft droog. Foto: Ben Babai.

Weersomslag vanaf donderdag

Na woensdag draait de wind naar het zuidwesten tot westen. Dit geeft vrij baan voor gebieden met bewolking en neerslag om vanaf de Atlantische Oceaan koers te zetten richting Nederland. Dit betekent dat de tweede helft van de week kouder en wisselvalliger verloopt. Vrijdag en tijdens het weekend is zelfs kans op een onstuimig weerbeeld met veel wind aan zee. De start van de astronomische herfst begint dus ook met een vleugje herfst.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday

Hoofdfoto: Ab Donker

Door: Roosmarijn Knol

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black