Weekverwachting: zomerse week met veel zon

19 juni 2022, 19:15

Dobberen op water van Wilhelminakanaal in juni 2022. Foto: Toon Boons

Zo heet als afgelopen zaterdag in Zuid-Nederland wordt het niet, maar het weer voor de komende week ziet er toch behoorlijk zomers uit met donderdag de warmste dag. Alle details lees je in deze weekverwachting.

Afgelopen zaterdag werd het 33 tot 34 graden in Limburg en 30 tot 32 graden in Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant en Gelderland. Deze temperaturen worden komende week niet bereikt, maar vooral in Noord-Brabant en Limburg stijgt het kwik woensdag en donderdag wel weer richting 30 graden.

Koele maandag

Na een nacht met vooral in het zuidoosten nog enkele (onweers)buien is er maandag veel zon. De matige, aan zee soms vrij krachtige, noorden- tot noordwestenwind houdt de temperatuur relatief laag. Het wordt maximaal 17 graden op de Waddeneilanden tot lokaal 22 graden in Limburg.

Meer details over het weer van maandag lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Landinwaarts zomerse warmte vanaf dinsdag

In het noorden blijft de temperatuur ook dinsdag en woensdag gematigd doordat de wind van zee blijft waaien. Zo wordt het dinsdag in Groningen en Friesland 20-22 graden en woensdag 21-23 graden. Verder naar het zuiden wordt het al en stuk warmer met in Utrecht 24 of 25 graden en in Limburg woensdagmiddag zelfs 28 graden.

Het weerbeeld bestaat uit veel zonneschijn. Pas wel op, want we zitten rond de langste dag van het jaar en dat betekent dat de zonkracht heel hoog kan zijn. Tussen 12:00 en 15:00 uur is de zonkracht deze week 7 of 8. Bij deze zonkracht kan je huid, zonder zonnebrandcrème, al na 10 minuten kan verbranden.

Lees ook: dit is de kracht van de zon.

Donderdag warmste dag

Donderdag lijkt de warmste dag van de week te worden met 22-25 graden in Noord-Nederland, 25-27 graden in Zeeland, de Randstad, Flevoland en Overijssel en 27-30 graden in Brabant, Gelderland en Limburg. Mogelijk veroorzaakt deze warmte in de loop van de dag enkele regen- en onweersbuien. De kans hierop is het grootst in Zuid-Nederland.

Meer buien en waarschijnlijk lagere temperaturen

Vrijdag en komend weekend volgen meer buien. Vrijdag is het nog behoorlijk warm met 22 graden in het noordwesten tot 27 graden langs de grens met Duitsland. In het weekend wordt het 20 tot 24 graden. Dit zijn overigens hele gebruikelijke maxima voor eind juni.

Deze weekverwachting is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black