Recordtemperaturen voor mei in Zuid-Franse steden

19 mei 2022, 13:05

Buitenland
Het water biedt een prettige verkoeling tijdens de hete middag. Beeld: ANP / EPA / ALEXANDROS VLACHOS

Meerdere steden in Zuid-Frankrijk noteerden woensdag recordtemperaturen voor de maand mei. De hele maand is op weg de heetste meimaand te worden sinds het begin van de metingen, zegt de nationale weerdienst.

Door deze extreme hitte wordt het vorige record uit 2011 hoogstwaarschijnlijk gebroken. In dat jaar was het bijna twee graden warmer dan gebruikelijk. In steden in het zuiden van het land steeg de temperatuur ruim boven 30 graden. In Albi, Toulouse en Montelimar werden temperaturen tussen 33,4 en 33,9 graden gemeten.

Geen officiële hittegolf

Niet alleen in het zuiden van Frankrijk, ook langs de normaalgesproken koelere westkust zijn ongekend hoge temperaturen geregistreerd volgens de meteorologische dienst Météo-France. Ondanks de hoge temperaturen kwam niet tot een officiële hittegolf. Daarvoor moet het in Frankrijk tenminste drie dagen achter elkaar in het gehele land gemiddeld warmer dan 25,3 graden zijn.

Al langere tijd warmer dan gemiddeld

Frankrijk is in de greep van een uitzonderlijk warme periode voor deze tijd van het jaar. De laatste 37 dagen op rij lagen de temperaturen boven het gemiddelde. De komende dagen blijft het nog warm met in het zuiden temperaturen rond 30 graden.

Author Image

ANP

Reageer via Facebook

Buitenland-nieuws

Meer Buitenland-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black