Hemelvaart helemaal niet zomers

19 mei 2022, 07:47

Feestdagen
Zon en stapelwolken. Foto: Ton Wesselius

Hoe warm wordt het tijdens Hemelvaart en kunnen we droog en zon of juist buien verwachten? In dit artikel blikken we vooruit.

Het eerste vooruitzicht naar het lange Hemelvaartsweekend laat heel gematigd lenteweer zien. Zomerse warmte van 25 graden of meer hoeven we vooralsnog niet te verwachten, maar daardoor is de kans op stevige onweersbuien ook klein.

Lees ook: 6x de leukste hotspots in Groningen om te bezoeken met Hemelvaart

Vaak droog en in de zon al snel warm

Vooralsnog lijkt de middagtemperatuur tussen 18 en 22 graden uit te komen. Dat is een prima temperatuur om lekker buiten te zijn en voor de tijd van het jaar zijn dit ook hele normale waarden. Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden en zonnige perioden. De zon heeft deze tijd van het jaar veel kracht en voor het gevoel is het daardoor al snel warm. Er is wel kans op een enkele bui, maar een groot deel van de tijd is het droog.

In de nacht daalt de temperatuur naar een graad of 10. In de vroege ochtend is het daarmee misschien wat te fris om zonder jas de deur uit te gaan, maar in de middag is het zeker in de zon warm genoeg om zonder jas buiten te zijn.

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black