Weekverwachting: aangenaam lenteweer ver te zoeken

19 maart 2023, 19:15

De paraplu is deze week vaak nodig. Foto: Dhr. van der Vlist

Voor wie hoopt op aangenaam voorjaarsweer bij de start van de astronomische lente komt bedrogen uit. Vooral later in de week lijkt het eerder herfst met flinke buien en vaak ook veel wind. De details lees je in deze weekverwachting.

De week begint met relatief rustig weer. De bewolking heeft de overhand en op zonneschijn hoeven we op de eerste dag van de astronomische lente niet te rekenen. Uit wat dikkere bewolking valt vooral in het westen en noorden wat lichte regen of motregen. De temperatuur stijgt naar 9 tot 12 graden.

Lees ook: is het nu lente of winter

Nadat dinsdagochtend een gebied met regen en motregen ons land is gepasseerd breekt in de middag de zon door. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige en in het Waddengebied krachtige zuidwestenwind (4 tot 6 Bft) en daarmee wordt wat zachtere lucht aangevoerd. Het wordt 12 tot 14 graden.

Later in de week kan je zeker uitwaaien aan zee. Foto: Carla Versteege
Later in de week kan je zeker uitwaaien aan zee. Foto: Carla Versteege

Eerder herfst dan lente

Woensdag tot en met vrijdag blijft de temperatuur op een vrij hoog niveau van 11 tot 14 graden. Temperaturen van 10 tot 12 graden zijn in de laatste fase van maart gebruikelijk. Dat is het enige positieve, want het weerbeeld laat zeker geen lenteweer zien. Met een stevige zuidwestelijke wind wordt het ene na het andere regengebied aangevoerd. Soms regent het flink door met veel regen in korte tijd en is kans op hagel en onweer. Tussendoor zijn er ook droge momenten met zonneschijn.

Welk weer je in april kan verwachten lees je in de maandverwachting.

Ook in het slotweekend van maart, waarin de zomertijd weer ingaat, blijft het sterk wisselvallig met op beide dagen buien. De temperatuur lijkt dan wat lager uit te komen met maxima van 9 tot 11 graden.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black