Engeland kampt nog steeds met naweeën storm Dennis

19 februari 2020, 15:43

Buitenland
river-usk-dennis-1280x600
river-usk-dennis-1280x600
river-usk-dennis-1280x600

In Groot-Brittannië geeft storm Dennis ook woensdag nog overlast. Tientallen steden en dorpen in heel Engeland en Wales worden bedreigd door overstromingen. Bovendien valt vandaag flink wat regen. Ook morgen en komend weekend staan fikse buien op het programma.

Hoewel storm Dennis al enkele dagen voorbij is getrokken, zijn de gevolgen niet zomaar voorbij. “Er is veel meer water in de rivieren. We maken ons vooral zorgen over de rivieren Severn, Teme en Wye”, laat Kate Marks van het Environment Agency (EA) weten aan Britse media. Door het hoge waterniveau staan de rivieren op doorbreken.

Sinds afgelopen weekend zijn honderden huizen overstroomd en moesten duizenden mensen hun huis verlaten. De politie is nog op zoek naar een vermiste 87-jarige vrouw. Gevreesd wordt dat zij maandag in de overstroomde Exe-rivier is gevallen. Het dodental vijf dagen na storm Dennis in Groot-Brittannië zou hiermee op zes uitkomen.

Volgens het Britse Meteorologisch Instituut valt er de komende dagen tot 100 millimeter regen in Noord-Wales en 50 tot 60 millimeter in het zuiden van Wales. De regen zou zich dan naar het noorden verplaatsen. Code geel is in Noord-Engeland tot zaterdag van kracht.

Lees ook eerdere berichtgeving over storm Dennis in Groot-Brittannië.

Foto: EPA

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven