Weekverwachting: tendens naar droger weertype?

19 november 2023, 19:15

Schitterende herfstkleuren deze dagen. Foto: Wouter van Bernebeek

De herfst draait dit jaar op volle toeren. Grijze luchten, kletsnatte dagen en weinig zon is waar we het de laatste weken vaak mee hebben moeten doen. In het noordwesten is alleen al in november lokaal ruim 200 mm regen gevallen! Komende week komt daar gelukkig niet heel veel meer bij, maar helemaal droog houden we het niet. Wat voor weer we precies verwachten lees je in deze weekverwachting

De paraplu kan een stuk vaker thuis blijven dan voorgaande weken. Maandag is die nog wel nodig want verspreid over het land zijn enkele buien mogelijk. Toch lijken vooral het midden en delen van het noorden de dans weleens te kunnen ontspringen. Hier is het vaak droog en mogelijk breekt de zon af en toe door. Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima die uitkomen tussen 10 en 12 graden. Normale waarden voor deze tijd van het jaar liggen rond 8 graden.

Eindelijk droger

Dinsdag tot en met donderdag ziet er een stuk aangenamer uit. De dagen verlopen grotendeels droog. Een lokaal buitje of wat licht gespetter is niet uitgesloten, maar veel stelt het niet voor. De temperatuur gaat deze dagen wel alle kanten op. Dinsdag is het 8 of 9 graden, maar woensdag is een goede winterjas geen slecht idee als jij naar de stembus gaat. Het is dan vrij frisjes met 5 graden langs de oostgrens tot ruim 8 graden in het westen. Bovendien kan het vooral in het binnenland woensdagochtend vrij mistig zijn! Donderdag verloopt dan weer opvallend zacht met 10 tot 12 graden.

Banner Whatsapp WOL

Richting het weekend licht wisselvallig

Vanaf vrijdag draait de wind naar het noordwesten. Hiermee worden buien of regengebied aangevoerd, maar de wind brengt ook ietwat koelere lucht mee. Koud genoeg voor winterse neerslag wordt het waarschijnlijk niet. De temperatuur komt deze dagen uit tussen 5 en 10 graden. Doordat er af en toe een stevige westen- tot noordwestenwind staat kan het buiten vrij guur aanvoelen.

Met het meest uitgebreide weerbericht van Nederland blijf je op de hoogte van de weerdetails in jouw regio.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black