Weekendweer: regen op zondag, daarna kouder

19 november 2021, 07:16

herfst bos wandelen

Na een grotendeels droge zaterdag staat voor zondag regen op het programma. Daarbij steekt een koude noordenwind op en dat is een voorbode voor een vrij koude start van volgende week. Lees de details over dit weekend en over de kansen op winters weer volgende week in dit weekendweerbericht.

Gemiddeld ligt de middagtemperatuur in de tweede helft van november rond 9 graden. Vandaag is het met een middagtemperatuur van 13 of 14 graden behoorlijk zacht en ook morgen is het met een graad of 12 duidelijk zachter dan normaal. Het weerbeeld bestaat zowel deze vrijdag als zaterdag uit veel wolken en mogelijk lokaal wat motregen. De wind is veelal matig en waait uit het westen tot zuidwesten.

Vanuit het noordwesten regen, zondagmiddag warme jas nodig

Zaterdag later op de middag en in de avond neemt de kans op een beetje regen toe. In de nacht naar zondag bereikt een regengebied vanaf de Noordzee ons land en gaat het harder regenen. De minimumtemperatuur ligt in deze nacht rond 7 graden. 

Zondagochtend is het bewolkt en valt van tijd tot tijd regen. In de middag trekt de regen naar het zuidoosten weg en volgen er vanuit het noorden opklaringen. Ook is in de middag nog een enkele bui mogelijk. De maximumtemperatuur ligt rond 10 graden, maar in de loop van de dag steekt een koude noordenwind op en zet de temperatuur een daling in.

Bekijk hier onze 5 favoriete ovenschotels voor dit herfstweer.

Vrij koud begin van volgende week 

Maandag belooft een droge dag te worden met regelmatig zonneschijn. De middagtemperatuur komt uit rond een graad of 7, maar een koude noordenwind veroorzaakt een aanmerkelijk lagere gevoelstemperatuur. In de nacht naar dinsdag kan het op veel plekken tot vorst komen.

Dinsdag en woensdag heeft bewolking waarschijnlijk weer de overhand en ligt de middagtemperatuur rond een graad of 8.

winterse bui Vlissingen Zeeland
winterse bui Vlissingen Zeeland

Foto: Anne-Marie van Iersel

Winterse buien?

De weersverwachting vanaf volgende week donderdag geeft een kleine kans op guur weer met maxima rond een graad of 5 en mogelijk enkele winterse buien. Daarnaast is er ook kans op een winderig en nat weertype met iets hogere temperaturen.

Volg de ontwikkelingen via ons actuele weerbericht Nederland.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Hoofdfoto: Willem van Nunen

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black