Weeronline
Weeronline

  Hoge golven slaan balkons flats Tenerife weg

  Aangemaakt: 19 nov 2018, 12:49 uur

  Hoge golven hebben enkele balkons van een vakantiecomplex op Tenerife weggeslagen. Volgens de burgemeester Álvaro Dávila van Tacoronte zijn er door het noodweer geen doden of gewonden gevallen, zo meldt de website ABC.es. De meeste appartementen van het getroffen Marisol-gebouw in Mesa del Mar worden hoofdzakelijk ’s zomers gebruikt.

  In totaal zijn op Tenerife zo’n zestig appartementen beschadigd, circa veertig mensen moesten zaterdag hun huis in de regio tijdelijk verlaten.

  De hoge golven (6 tot 7 meter hoog) werden veroorzaakt door lagedrukgebieden die zich uitstrekten van Groenland tot aan Spanje en Portugal. Hierdoor waaide op de oceaan een sterke wind die de golven hoog opstuwde richting de Canarische Eilanden. Door de lange afstand die de golven aflegden, konden ze zo hoog worden.

  In het zuiden van het vakantie-eiland sloegen de golven door het raam van het restaurant van een hotel waar verschillende mensen aan het eten waren. De restaurantbezoekers kwamen met de schrik vrij.

  Golven nemen af

  Tenerife is een geliefde spot voor surfers. Hoge golven is men hier dus wel gewend, maar de golven van afgelopen weekend zijn zeer ongebruikelijk.

  De komende dagen verbetert de situatie. Vandaag zijn aan de noordkant van Tenerife nog hoge golven tot 4 à 5 meter hoog mogelijk, in de loop van de dag neemt de golfhoogte af. Dinsdag zijn de golven nog slechts 2 meter hoog.

  Foto: EPA

  Gelukkig is jouw vakantie Tenerife nog niet meteen? Shop alvast enkele leuke outfits mét korting bij Stradivarius als je gebruik maakt van deze speciale kortingscode!

  Door: ANP/Weeronline