Weeronline
Weeronline

  Code rood voor noodweer in delen van Spanje

  Aangemaakt: 19 nov 2018, 14:58 uur

  Het Spaanse AEMET (KNMI van Spanje) heeft voor de wijde omgeving rond Alicante en Valencia vanwege de aanhoudende regenval code rood afgegeven. Wegen zijn ondergelopen, auto’s zijn gestrand in het hoge water. Ook zijn veel scholen dicht in deze regio’s.

  In totaal moesten de hulpdiensten alleen al zondag 155 keer uitrukken voor ondergelopen huizen, omgewaaide bomen en andere incidenten. Tot nu toe is er één slachtoffer gevallen. Een 83-jarige vrouw verdronk toen ze verrast werd in een huis door het wassende water van een nabij gelegen beek.

  Weerwaarschuwingen in Europa. Bron: meteoalarm.eu

  Ook op de Balearen en in Italië waarschuwingen voor regen

  Mallorca, Menorca en Ibiza worden ook opnieuw geteisterd door hevige regenval. Zware regen- en onweersbuien zijn actief in het Middellandse Zeegebied. Voor deze eilanden geldt code oranje. Ook voor het Italiaanse Sardinië, Sicilië en voor de omgeving van Napels en Rome geldt code oranje voor hevige regenval en onweer. In het westen van de Italiaanse Alpen geldt code oranje voor gladheid door sneeuwval.

  De buien in het Middellandse Zeegebied houden nog een paar dagen aan, al knapt het weer aan de costa’s dinsdag al op. Tweede helft van de week maken de buien plaats voor zonnige perioden. Komend weekend neemt de buiigheid opnieuw toe.

  Op reis naar een droog en zonnig gebied? De mooiste hotels boek je nu nog goedkoper bij Booking.com! Profiteer van korting met onze exclusieve kortingscode!

  Door: ANP/Weeronline