Later in de week bijzonder zacht

07 februari 2019, 15:44

Zacht-novemberweer-1280x600

Het is prima weer met zon, stapelwolken en ook een paar buien. Wel waait het stevig met in het noorden zware windstoten van 75-90 km/uur. Komende dagen is het grijs en nat en vooral maandagochtend is het met 1-3 graden voor het gevoel koud. Later in de week wordt het met 12 tot 15 graden erg zacht en zodra de zon dan doorbreekt is het lenteachtig.

Het is zeker geen onaardig weer vandaag. Er trekken wel enkele buien over het land, maar er zijn ook flinke zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar op veel plaatsen naar een graad of 9 en dat is een normale waarde voor de tijd van het jaar. Daarbij staat wel een matige en in de kustgebieden vrij krachtige noordwestenwind en die maakt het vooral na een bui fris. Aan de noordkust waait het hard tot stormachtig en komen zware windstoten voor van 75 tot 90 km/uur. Later in de middag neemt de wind in kracht af.

Koud en nat

Morgen is het heel ander weer. Het is grijs en er zijn perioden met regen. De temperatuur ligt ’s ochtends tussen 4 en 7 graden, maar voor het gevoel is het slechts 1 tot 3 graden. Op weg naar school of werk is een waterdichte winterjas dan ook erg fijn. De rest van de dag blijft het nat. In de middag is het 5-7 graden in het oosten en zo’n 9 in het westen. In het noordoosten blijft het de hele dag waterkoud met tot de avond temperaturen van slechts 4 graden. In de avond wordt de lucht zachter en stijgt de temperatuur naar 7 tot 12 graden.

De dagen daarna blijven we te maken houden met vrij veel wolkenvelden en regelmatig regen. Woensdagmiddag neemt de kans op regen af en kan de zon voorzichtig doorbreken. Het is dan vrij zacht met 10 graden in het noordoosten tot 13 in het zuidwesten.

Even warm als eind april

Donderdag en vrijdag worden bijzonder zachte dagen. Normaal is het zo laat in november een graad of 8, maar nu kunnen we temperaturen van 12 tot 15 graden verwachten. In het zuidoosten van Brabant en in Limburg kan het 16 graden worden en een zeer lokale 17 graden is zelfs niet uitgesloten! Gewoonlijk wordt het zo warm eind april en begin oktober. Er kunnen enkele buien ontstaan en vooral donderdag staat er ook vrij veel wind. Vrijdag is de wind minder krachtig en dan is het in de zon bijna lenteachtig.

In het weekend wordt het wisselvalliger en daalt de temperatuur naar 10-12 graden op zondag. Daarmee blijft het vrij zacht.

Enkele buien? Niet getreurd want bij T Mobile Thuis profiteer je nu van korting op je internet dankzij onze aanbieding! Filmpje checken dan maar!

Foto: J. Wiersema

Door: Matthijs van der Linden

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black