Uitzonderlijk warm in grote delen van Frankrijk

19 oktober 2022, 12:00

Mooi nazomerweer in Parijs. Foto Adobe Stock / engel.ac

We zitten bijna in de laatste week van oktober maar het weerbeeld is allesbehalve herfstachtig in grote delen van Frankrijk. In meerdere zuidelijk gelegen districten is het de afgelopen tijd zelfs tropisch heet geworden en dat is vrij uitzonderlijk voor de maand oktober.

In Toulouse en omgeving steeg de temperatuur de afgelopen dagen naar 30 graden. De gemiddelde maximum temperatuur in deze omgeving voor deze tijd van het jaar ligt rond 20 graden. Een temperatuur verschil van welgekend 10 graden heeft er dus ook voor gezorgd dat meerdere dagrecords zijn gesneuveld. In Parijs was het de afgelopen tijd dagelijks ruim 20 graden en vandaag en morgen wordt het zelfs 23 graden in de hoofdstad. Vergeleken met het klimatologische gemiddelde van 16 graden voor deze tijd van het jaar is het ook hier een stuk warmer dan normaal.

Ook de rest van oktober verloopt aanmerkelijk warmer dan normaal. Zo wordt het dit weekend in bijna heel het land ruim 20 graden. In het zuiden ligt de middagtemperatuur op zondag zelfs weer rond 27 graden.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black