Rustig weer tijdens Grand Prix van Monaco

18 mei 2021, 11:00

Tijdens het pinksterweekend wordt in Monaco de vijfde Grand Prix van het seizoen verreden. Het parcours gaat dwars door Monte-Carlo en het weer zet de pittoreske straatjes en boulevards langs de Middellandse Zee extra in het zonnetje. De vrije trainingen op donderdag en ook de race op zondag verlopen zeer waarschijnlijk droog met volop zon. Tijdens de kwalificatie op zaterdag is er wel kans op een enkel buitje.

De komende dagen is het rustig weer in Monte-Carlo waar het Circuit de Monaco zich bevindt. Het blijft droog en de zon schijnt vaak uitbundig afgewisseld met wat stapelwolken. Tijdens de vrije trainingen, die al op donderdag plaatsvinden, kunnen de coureurs dan ook rekenen op een stralende dag. Wel is het aan de frisse kant met middagtemperaturen rond 19 graden.

Formule 1 Grand Prix race in Monaco, Monte-Carlo met droog en zonnig weer

Kleine buienkans tijdens kwalificatie

Zaterdag is er kans op een enkele bui, maar de neerslaghoeveelheden zijn beperkt en dit zal waarschijnlijk geen grote impact hebben op de kwalificatie die in de middag zal plaatsvinden. Tijdens de race op zondagmiddag keert het stralend zonnige weer terug en het asfalt in de straten van Monte-Carlo blijft droog. De temperatuur stijgt in het weekend geleidelijk richting 20 graden. De 7500 toeschouwers die aanwezig mogen zijn bij de race moeten wel rekening houden met de krachtige zon. Er wordt zonkracht 8 verwacht en daardoor kan de huid binnen een kwartier al verbranden. Met deze weersomstandigheden belooft het een mooi weekend te worden voor zowel toeschouwers als coureurs.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Hoofdfoto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Door: Roosmarijn Knol

Reageer via Facebook