Weekverwachting: opnieuw die koude noordenwind

18 april 2021, 19:15

De week begint maandag en dinsdag met kans op een bui en tijdelijk wat zachter weer. Dinsdagmiddag wordt het landinwaarts 16-18 graden. De wind waait tijdelijk uit het oosten. Vanaf dinsdagavond is de wind terug in de noordhoek en voert weer frisse lucht aan. In de tweede helft van de week wordt het maximaal 9 graden op de Wadden tot 14 in Limburg. In de nachten kan het lokaal weer een graadje vriezen.

April is tot dusver bijzonder koud verlopen en ook komende week wordt het zeker niet warm. Maandag en dinsdag ligt de middagtemperatuur op een normaal niveau voor de tijd van het jaar met 13-16 graden. Dinsdagmiddag kan het in het oosten 17, mogelijk lokaal 18 graden worden. De wind waait daarbij uit het oosten.

Er is een mix van wolken, zon en enkele buien. Maandag zijn de buien vooral voor de zuidelijke helft van het land. Dinsdag komen de buien vooral in het oosten van het land voor. Bij de buien is kans op een klap onweer.

Noordenwind maakt het weer koud voor de tijd van het jaar 

Dinsdagavond draait de wind van oost naar noord en woensdag neemt de noordenwind toe. Woensdag wordt het 10 graden op de Wadden tot 15 graden lokaal nog in het zuidoosten. De matige tot vrij krachtige noordenwind maakt voor het gevoel, vooral in de kustprovincies, een stuk kouder.

Bloeiende berk

Foto: Arnold van Vliet. Bloeiende berk. Lees ook ons hooikoortsbericht.

Op donderdag en vrijdag is het nog iets kouder met 9-14 graden. In de nachten kan het landinwaarts plaatselijk een graadje vriezen.

Tijdens het komende weekend is de kans op droog en overwegend zonnig weer heel groot, maar de verwachting voor de windrichting en temperatuur is onzeker. Bij een aanhoudende noordenwind blijft het ongeveer even koud als vrijdag. De wind kan ook naar het (zuid)oosten draaien en als dit gebeurt kan het kwik in de middag richting 20 graden klimmen.

Volg de laatste ontwikkelingen via het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Hoofdfoto: Willem van Nunen

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook