Weeronline
Weeronline
  Natte sneeuw in Oost-Europa

  Natte sneeuw in Oost-Europa

  Aangemaakt: 18 nov 2020, 10:42 uur

  De winter doet deze week heel voorzichtig zijn intrede in het oosten van Europa. Zo kan er vrijdag overdag en in de nacht van vrijdag op zaterdag natte sneeuw vallen in Oost-Europa, vooral in het oosten van Duitsland, Polen en Tsjechië.

  De voormalige tropische storm Theta is de oorzaak van onstuimig weer in onze contreien in de tweede helft van deze week. Het front dat over het noorden en midden van Europa trekt veroorzaakt buien in onder meer Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Polen. Achter dit front komt koudere lucht, die vrijdag natte sneeuw in het oosten van Duitsland, Tsjechië en Polen kan veroorzaken.

  Echte sneeuw valt er daar in de bergen, in bijvoorbeeld het Reuzengebergte en Ertsgebergte in Tsjechië. De wintersportoorden zijn daar vanwege corona wel gesloten. Ook sneeuwt het in het Beierse Woud en de hoge delen van de Harz in Duitsland. In Sauerland blijft het vermoedelijk bij natte sneeuw, al kunnen de hoogste toppen vrijdagochtend wellicht even wit kleuren.

  Foto: ANP / EPA / Stefan Puchner

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline