Weeronline
Weeronline
  Stroomuitval in delen VS door storm

  Storm veroorzaakt stroomuitval in de VS

  Aangemaakt: 18 okt 2019, 14:51 uur

  Honderdduizenden huishoudens in het noordoosten van de Verenigde Staten hebben door storm een nacht zonder stroom gezeten. Verschillende stroomkabels zijn beschadigd door omvallende bomen. Volgens het Duitse persbureau DPA hadden in de nacht naar donderdag door de storm circa 430.000 huizen in de VS te maken met stroomuitval.

  Inmiddels is wat betreft het weer het ergste voorbij. De storm bevindt zich boven Canada maar zwakt steeds verder af en trekt in noordoostelijke richting weg. De gebieden die getroffen zijn krijgen komende nacht met rustig weer te maken. Het waait nauwelijks en regionaal kan het vriezen. Komende dagen blijft het vrij rustig, na het weekend neemt de kans op wisselvallig weer opnieuw toe.

  Volg hier al het andere weernieuws

  Acht staten getroffen door stroomuitval

  De getroffen huishoudens bevonden zich in acht Amerikaanse staten. Daaronder Massachusetts, waar alleen al 194.000 huizen met stroomuitval kampten. Ook in New York liet de storm sporen na. Zo kwam het op de luchthavens van de stad tot vertragingen.

  Tropische storm op weg naar zuidoosten VS

  Waar het ergste in het noordoosten voorbij is, kan het zuidoosten van de VS zich nu opmaken voor onstuimig weer. Boven de Golf van Mexico is een tropische storm ontstaan die op weg is naar het noorden van Florida. Het is vooral de regen die voor overlast kan zorgen. In een groot gebied dat het noorden van Florida, het zuiden van Alabama en de staten Georgia en South Carolina omvat, kan 50 tot 100 millimeter regen vallen. De storm trekt langs de oostkust van de VS noordoostwaarts.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

  Foto: EPA

  Door: Jaco van Wezel