Weekendweer: prima septemberweer

17 september 2021, 07:30

Op veruit de meeste plaatsen blijft het dit weekend droog en de middagtemperatuur komt uit tussen 18 en 21 graden. Hiermee is het uitstekend doe-weer. Op hoeveel zonneschijn je kan rekenen is nog wat onzeker en hangt af van waar je bent. Lees de details in dit artikel. 

Vandaag start de dag lokaal met nevel, mist en lage bewolking. Geleidelijk breekt de zon door en dit lukt het beste in het zuiden van het land. In de noordelijke helft van het land komt het tot een enkele bui. Het wordt ongeveer 20 graden en het waait nauwelijks.

Meer details over het weer vandaag zijn te lezen in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Grijze start op zaterdag

De eerste dag van het weekend start grijs met mist en lage bewolking. Waarschijnlijk is het ochtendgrijs hardnekkiger dan vandaag. Geleidelijk breekt de zon door en waarschijnlijk verloopt de middag in de kustprovincies iets zonniger dan in het oosten en zuiden van het land. Op veruit de meeste plekken blijft het droog. Als het ergens tot een licht buitje komt dan is het langs de noordkust. De wind is zwak en waait uit oostelijke richtingen. Het wordt 18 graden op de Wadden tot 22 graden in het zuiden van het land.

pompoenen, pompoen, herfst, nazomer, september

Foto: Loes Rodermond

Zondag iets koeler

Met 17 graden op Ameland en Terschelling tot lokaal nog 21 graden in de zuidelijke helft van het land komt de temperatuur zondag iets lager uit dan zaterdag. De wind waait uit het oosten en is zwak of matig. Het weerbeeld lijkt sterk op dat van zaterdag met in de ochtend regionaal mist en in de middag een afwisseling van wolken en zon. Op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Het buienkansje op zondag is echter niet voor het noorden, maar juist voor het zuiden.

Lees wat je kunt doen in je tuin in september.

Hoofdfoto: Anne-Marie van Iersel

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black