Saharastof onderweg naar Nederland

17 juni 2022, 09:11

Grote kans op vieze auto's door Saharastof, foto: Ton Wesselius

Een pluk met Saharastof trekt vandaag vanuit het zuiden over het land. Het zorgt vanavond voor een fraaie roodgekleurde zonsondergang. Ook morgenochtend bij de zonsopkomst zijn rode kleuren te zien. Mogelijk komt het dit weekend ook tot buien en dan kan het stof omlaag komen. Wacht dus met het wassen van de auto.

Bij droog weer kan Saharastof mooie zonsopkomsten en -ondergangen geven. De kans daarop is vanavond groot. Hoe mooi het gaat worden moet worden afgewacht. Voor een fraaie zonsopkomst morgenochtend moet je vroeg uit de veren. De zon komt al om 5:20 uur op. Juist daarvoor kleurt de hemel rood.

Voor de zonsondergang moet je wachten tot tegen 22:00 uur. Vanavond kleurt deze naar verwachting fraai. Morgenavond kan bewolking in het westen roet in het eten gooien. Mogelijk is dan de zonsondergang niet overal goed te zien.

Lees ook: alles wat je moet weten over Saharastof

Mogelijke buien zorgt voor vieze auto’s

De bewolking hangt samen met een neerslaggebied dat later op zaterdag of zondag over het land naar het zuidoosten trekt. Mocht het tot neerslag komen dan komt het Saharastof omlaag. Je vindt dan op je auto, maar ook op de tuintafels en stoelen een bruine laag zand. Mocht je de auto willen wassen, dan kan je het beste wachten tot na het weekend. Volgende week is van Saharastof in ons land geen sprake. Lees het meest uitgebreide weerbericht.

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black