Weeronline
Weeronline

  Dit weekend veel regen verwacht in Giro

  Aangemaakt: 17 mei 2019, 14:36 uur

  De renners in de Giro d’Italia moeten in het weekend rekening houden met slechte weersomstandigheden. Vrijdag verloop het overgrote deel van de etappe droog, maar zaterdag en zondag wordt het uitkijken voor natte wegen, meldt Weeronline.

  In de rit van vrijdag naar L’Aquila kunnen de coureurs een enkele bui tegenkomen, maar het overgrote deel van de etappe verloopt droog. Er is een mix van zonnige perioden en wolken en omdat er weinig wind staat is het prima fietsweer.

  Zaterdag hebben de renners een stevige wind (schuin) in de rug als ze hun vrijwel vlakke etappe langs de Adriatische kust afwerken. Het waait meestal vrij krachtig en vooral in het binnenland van Italië is er kans op stevige buien. Juist aan zee is de buienkans het kleinst. Dat is goed nieuws voor het peloton, want het grootste deel van de rit loopt direct langs de kust.

  Richting het einde van de race kunnen wel enkele buien over het parcours trekken. Bovendien draaien de renners in de finale zuidoostwaarts richting Pesaro en daardoor krijgen ze de wind tegen.

  Tijdrit

  Zondag staat de tijdrit naar San Marino op het programma. Het weer ziet er slecht uit, want er ontstaan enkele fikse buien met kans op onweer. Het regent zeker niet de hele tijd. De ene rijder krijgt daardoor in de race tegen de klok een bui te verwerken, terwijl een volgende coureur een overwegend droge race kan afleggen. Het weer kan dus voor tijdsverschillen zorgen.

  Renners die vroeg starten hebben niet per se een voordeel op late starters. Tijdens de hele wedstrijd is namelijk kans op buien. De wind speelt waarschijnlijk geen rol van betekenis. Aan de finish in San Marino is het een graad of 16, maar tijdens buien is het een paar graden frisser.

  Foto: EPA

  Door: ANP/Weeronline