Weekendweer: zo nat wordt het

17 februari 2023, 07:30

Het weerbeeld laat veel bewolking zien en soms valt wat regen. Foto: Ab Donker

Het weekend ziet er wisselvallig uit. Toch is het weerbeeld zondag wat beter dan zaterdag. Alle details lees je in dit weekendweerbericht.

Vandaag staat er flink wat wind en is het opvallend zacht. Op veel plaatsen wordt het 12 of 13 graden en in het zuidoosten kan het plaatselijk zelfs 14 graden worden. Af en toe valt er wat lichte regen of motregen. Alle details voor het weer vandaag lees je in het uitgebreide weerbericht.

Zaterdag start regenachtig

Het weerbeeld op de eerste dag van het weekend ziet er in eerste instantie niet heel hoopvol uit. Het is grijs, grauw en daarbij regent het op verschillende plaatsen. In de middag is het vaker droog. Er is nog wel kans op een enkele bui en de zon krijgen we op de meeste plaatsen niet of nauwelijks te zien.

Tijdens droge perioden is het prima weer, want met 9 tot 12 graden blijft het zacht voor de tijd van het jaar. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind en aan de kust is de wind krachtig. Later op de dag neemt de wind in kracht af.

Lees hier de weersverwachting voor Carnaval.

Zondagmiddag vaak droog

Aan het begin van de dag is het grijs en regionaal komen enkele buien voor. Geleidelijk neemt vanuit het westen de kans op regen af en in de middag is het vaak droog. De zon kan af en toe doorbreken, maar een groot deel van de tijd is het bewolkt. De wind is duidelijk in kracht afgenomen en het is dan ook prima weer voor een wandeling of fietstocht. Ook is het goed weer om een carnavalsoptocht te bezoeken. Met 7 à 8 graden in het noorden en 10 graden in het zuiden is het wel minder zacht dan de dag ervoor.

Dit weekendweerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black