Weekverwachting: herfstachtig weerbeeld en enkele dagen zeer zacht

17 oktober 2021, 19:10

Na een rustig en overwegend droog weekend ziet het weerbeeld er komende week herfstachtig uit. Vanaf dinsdag trekken met regelmaat gebieden met regen en buien over het land. Wel wordt met een zuidwestelijke wind van oorsprong subtropische lucht aangevoerd waarin de temperatuur kan stijgen naar lokaal 20 graden. De details lees je in deze weekverwachting.

We beginnen de (herfstvakantie)week nog rustig en droog. Naast vrij veel hoge bewolking zien we maandag ook geregeld de zon. Met een matige zuiden- tot zuidoostenwind wordt al duidelijk zachtere lucht aangevoerd dan in het weekend. Het wordt van noord naar zuid 14 tot lokaal 17 graden. Dinsdag heb je de paraplu nodig als je naar buiten gaat of check de radar. Vanuit het zuidwesten trekt namelijk een gebied met regen over het land. Met 16 tot 19 graden is het zeer zacht, want temperaturen van 14 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Lees ook: dit weer is normaal in de herfst

Onstuimig en zeer zacht

Na een zeer zachte nacht met geen lagere temperaturen dan 14 of 15 graden, kan het woensdag in het zuiden 20 graden worden. Het weerbeeld spreekt echter minder tot de verbeelding. Er trekken flink wat buien over het land en ook de zuidwestenwind wakkert in de loop van de dag aan en maakt het herfstplaatje compleet. In de kustgebieden zijn (zware) windstoten mogelijk van 70 tot 80 km/uur.

De details voor het weer volg je via het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Kleurende bossen, modder

Dit beeld krijgen we veel te zien. Foto: Toon Boons

Later in de week lagere temperaturen

Ook donderdag is het onstuimig herfstweer met vooral aan zee veel wind, windkracht 7 tot 8 met kans op zware windstoten. Er trekken felle buien over het land en soms regent het stevig door. Tussendoor schijnt ook de zon. De temperatuur is overal zo’n 5 graden lager en ook voor het gevoel is het een stuk frisser.

Tijdens de laatste dagen van de herfstvakantie voor de regio’s Noord en Midden nemen de neerslagkansen af en schijnt vaker en langer de zon. De temperatuur komt in de middag uit op waarden rond 12 graden. Ook de nachten worden dan weer kouder met temperaturen van 3 tot 7 graden. De verwachting voor de tweede helft van de herfst lees je in dit bericht.

Foto: Ben Saanen

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black