Weeronline
Weeronline
  Amsterdam Marathon

  Perfect weer voor de Amsterdam Marathon

  Aangemaakt: 17 okt 2019, 12:30 uur

  Aanstaande zondag is de 44e Amsterdam Marathon. De deelnemers aan één van de grootste marathons van Europa krijgen perfect weer. Naast stapelwolken zijn er ook perioden met zon. Er is kans op een bui, maar over het algemeen blijft het droog. De temperatuur stijgt van 10 graden bij de start naar ongeveer 14 graden in de middag.

  Bij de start van de marathon, zondagochtend om 9:30 uur, schijnt geregeld de zon. Er is een kleine kans op een bui en de temperatuur ligt rond 10 graden. Het kwik loopt gedurende de ochtend op naar 12 graden. In de stad is de kans op nevel klein. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is zwak, buiten de stad soms matig, windkracht 2-3. Als de 17.500 lopers aan de 42 km langs de Amstel naar Ouderkerk aan de Amstel lopen, is enige tegenwind te verwachten, terug naar Amsterdam zit de wind in de rug.

  Ook in de middag, als 20.000 lopers aan de halve marathon beginnen, is het perfect weer. Bij de start tussen 13:20 uur en 14:00 uur schijnt de zon geregeld. Er zijn ook stapelwolken en de kans op een lokale bui is klein. De temperatuur is 13-14 graden. De zuidwestenwind is meest zwak tot hooguit matig, windkracht 2-3.

  Tijdens Amsterdam City Walk geruime tijd regen

  De deelnemers aan de Amsterdam City Walk op zaterdag krijgen heel ander weer dan de hardlopers aan de Amsterdam Marathon op zondag. Een regenjas of poncho is geen overbodige luxe, want het is zaterdag bewolkt en er zijn perioden met regen. Er staat weinig wind uit het zuiden en de temperatuur stijgt van 11 graden om 9:00 uur naar 14 graden in de middag. De deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit maar liefst zes routes door Amsterdam, variërend van 10 tot 33 km.

  Hier lees je de uitgebreide weersverwachting voor de rest van het land.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

  Foto: ANP

  Door: Rico Schröder