Grote kans op droge race in Singapore

16 september 2023, 10:40

Het Marina Bay Street Circuit gisteren tijdens de vrije training. Foto: redbullcontentpool/Mark Thompson/Getty Images

Morgen staat de F1 race van Singapore op het programma. De bekende nachtrace wordt jaarlijks op het Marina Bay Street Circuit gehouden en de voorgaande edities hadden regelmatig met regen te maken. Of de coureurs het morgen tijdens de race droog houden vertellen we je hier.

Het tijdsverschil tussen Singapore en ons land is zes uur. Alle trainingen, de kwalificatie en de race vinden daar ’s avonds plaats en bij ons valt het dus allemaal in de middag. Tijdens de kwalificatie van vandaag en de race van morgen is de zon onder en wordt er bij kunstlicht gereden.

Mix van wolken en opklaringen tijdens kwalificatie

Vandaag wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af rondom het Marina Bay Circuit. De temperatuur stijgt naar een graad of 32 bij een veelal zwakke wind uit het zuidoosten.

De kwalificatie start vandaag om 21:00 uur lokale tijd, bij ons is het dan 15:00 uur, en de kans op een bui bedraagt dan zo'n 30%. Het is dus aannemelijker dat de kwalificatie droog verloopt, maar een enkele bui is dus niet helemaal uitgesloten. De temperatuur ligt tijdens de kwalificatie rond 29 graden.

Tropisch warm tijdens de race

In het tropische Singapore zijn onweersbuien dagelijkse kost. Toch is de kans op een droge race morgen vrij groot. Overdag zijn wel enkele buien mogelijk, maar richting het einde van de dag neemt de buienkans aanzienlijk af. De avond verloopt dan ook grotendeels droog met een mix van wolkenvelden en opklaringen.

Overwegend droog tijdens de race. De tijden zijn NL tijden. In Singapore is het 6 uur later en start de race dus om 20:00 uur.
Overwegend droog tijdens de race. De tijden zijn NL tijden. In Singapore is het 6 uur later en start de race dus om 20:00 uur.

Om 20:00 uur gaan de coureurs van start en die kunnen dus rekenen op een nagenoeg droge race met een mix van wolken en opklaringen. Ondanks dat de zon al een uur onder is ligt de temperatuur nog steeds rond een tropische 30 graden. De wind is veelal zwak en komt uit het zuidoosten.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Website van het jaar promo 2023

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black