Weeronline
Weeronline
  Prinsjesdag Den Haag

  Prinsjesdag: droog, vrij fris en veel bewolking

  Aangemaakt: 16 sep 2019, 07:29 uur

  Het blijft morgenmiddag tijdens Prinsjesdag in Den Haag zeer waarschijnlijk droog. Het is half tot zwaar bewolkt met soms ruimte voor de zon. De temperatuur ligt op 15-16 graden en de matige, soms zelfs vrij krachtige, noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog iets frisser.

  Na een grijze en regenachtige maandag blijft het dinsdag in een groot deel van het land droog. In het noorden en oosten van het land komen wel enkele buien voor. In Den Haag is dinsdagmiddag tussen 12:00 en 15:00 slechts 10% kans op regen.

  Mensen met hoeden opgelet!

  Met hooguit 16 graden is het relatief fris voor half september. De meest matige tot soms vrij krachtige (4-5 Bft.) noordwestenwind maakt het voor het gevoel nog wat kouder. Ook is deze wind wat vlagerig. Dit kan lastig zijn voor mensen met (grote) hoeden.

  Eens in de vijf jaar een warme Prinsjesdag

  Voor een betrouwbare temperatuurreeks voor regio Den Haag maken we gebruik van het KNMI-meetpunt Voorschoten/Valkenburg. Dit meetpunt bestaat sinds 1951. Van de 68 Prinsjesdagen sinds 1951 is het pas vijftien keer eerder voorgekomen dat de temperatuur steeg naar 20 graden of meer. Gemiddeld is het op de derde dinsdag van september in het westen van het land een graad of 18.

  De warmste Prinsjesdag hadden we in 1961. Het werd toen 28,7 graden. Het koudst was het op Prinsjesdag in 1994. Het regende toen vrijwel de hele dag en het werd niet warmer dan 11,8 graden.

  Vorig jaar hadden we de op drie na warmste Prinsjesdag met 23,0 graden. De zon scheen flink en het bleef droog.

  Lees meer over het weer op Prinsjesdag in het verleden.

  Check ook het actuele weerbericht Nederland.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

  Foto: ANP

  Door: Johnny Willemsen