Weekverwachting: buiig en koud voor mei

16 mei 2021, 19:15

Het weer van de komende week staat in het teken van buien, maar dit wil zeker niet zeggen dat er heel weinig zonneschijn is. Na de buien breekt vaak de zon weer door. De kustprovincies zullen zeker de eerste dagen beduidend meer zon hebben dan de oostelijke helft van het land. De maximumtemperatuur komt tot en met woensdag uit op 13-16 graden. Donderdag en vrijdag wordt het iets warmer, maar zomerwarmte blijft voorlopig ver weg. 

Op maandag en dinsdag kunnen de buien behoorlijk fel uitpakken met kans op onweer, hagel en veel neerslag in korte tijd. Op beide dagen breekt in de loop van de middag vanuit het westen de zon steeds beter door en verloopt de tweede helft van de middag en de eerste helft van de avond in de westelijke kustprovincies behoorlijk zonnig. 

Met maxima van 13 graden vlak aan zee tot 15 graden in Brabant en Limburg is het koud voor de tijd van het jaar. Gemiddeld wordt het half mei circa 15 graden in het noordwesten tot 19 graden in het zuidoosten.

Regen, Kat, lente, mei
Foto: Pia Legerstee

Foto: Pia Legerstee

Minder buien en iets hogere temperaturen

Vanaf woensdag wordt het aantal buien wat lager en zijn ze ook minder fel. Wel blijft elke dag kans op buien, maar er zijn ook zonnige perioden. Woensdag wordt het 13-16 graden, donderdag en vrijdag wordt het 14-18 graden met de hoogste maxima in het zuidoosten.

Zaterdag moet de temperatuur waarschijnlijk een stapje terug doen, maar tijdens Pinksteren lijkt het kwik weer wat op te lopen. Meer details hierover lees je in het weerbericht voor het pinksterweekend.

Volg de ontwikkelingen ook via het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Hoofdfoto: Jolanda Bakker

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook