Weekend weer: zonnige zaterdag, maar niet warm

16 april 2021, 07:25

Weekendverwachting
Anne-Marie van Iersel

Dit weekend worden we getrakteerd op een vrij zonnige zaterdag. Met 9-13 graden is het niet warm, maar wel vijf graden warmer dan afgelopen zaterdag en dit keer blijft het droog. Zondag verschijnen wolkenvelden en daarmee stijgt de kans op een enkel buitje. Ondanks de bewolking wordt het net een graadje warmer. Gemiddeld is het deze tijd van het jaar 12-15 graden.

Zaterdagochtend is het best fris met aanvankelijk een temperatuur van een paar graden boven nul en vooral in het oosten lokaal vorst. Het is dan stralend weer en aan het eind van de ochtend wordt het al snel 7-9 graden. Er ontstaan stapelwolken en de middag verloopt wisselend bewolkt. In de avond kan de zon wat langer schijnen voordat ze rond half negen onder gaat. In totaal kunnen we zo’n 10 uur zon verwachten. Het blijft droog en daardoor kunnen we ongestoord van de zon genieten. Houd er wel rekening mee dat de zon krachtiger wordt.

Vijf graden warmer

De temperatuur stijgt zaterdagmiddag naar 9-13 graden. Daarmee is het iets kouder dan de 12-15 graden die veel gebruikelijker zijn deze tijd van het jaar en dat komt door een matige noorden- tot noordoostenwind. Toch is het op veel plaatsen zo’n 5 graden warmer dan afgelopen zaterdag. Toen was het ronduit koud voor de tijd van het jaar, met veel bewolking en vanuit het zuiden regen.

Jan Kuipers
Jan Kuipers

Foto: Jan Kuipers

Af en toe zon

Zondag zal de zon zich veel minder vaak laten zien. Vooral in het oosten kan het wel eens een vrij bewolkte dag worden. Daarbij is kans op een enkele bui. Vooral in het westen zal de zon van tijd tot tijd schijnen. Ondanks de wolkenvelden wordt het 10-14 graden. Het is uitstekend weer voor een wandeling en daarmee doe je genoeg vitamine D op.

Ook deze vrijdag kunnen we rekenen op zonnige perioden en stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 9-12 graden. De zon voelt lekker aan, maar in de schaduw is het koud.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Hoofdfoto: Anne-Marie van Iersel

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weekendverwachting-nieuws

Meer Weekendverwachting-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black