weekverwachting houdt het onstuimige weer aan

Weekverwachting: houdt het onstuimige weer aan?

Aangemaakt: 17 feb 2020, 10:01 uur

Drie stormen en bizarre temperaturen van 17 graden: het was afgelopen week herfst en lente in één. Deze week blijft het wisselvallig met soms veel wind, maar zo onstuimig als afgelopen dagen is het niet meer. Ook de temperatuur doet een stapje terug. Halverwege de week wordt het 7-9 graden.

Komende tijd is vrijwel dagelijks kans op buien. Toch is het zeker geen onaardig weer, want tussen de buien door is de zon regelmatig te zien. Bovendien valt de meeste regen ’s nachts. Af en toe staat er een stevige, frisse wind, maar het is lang niet zo onstuimig als het geweest is.

Winterse buien

Deze maandag kun je ’s ochtends volop van de zon genieten. Geleidelijk ontstaan stapelwolken en ’s middags trekken vanuit het westen buien over het land. Met 9-12 graden is het duidelijk minder zacht dan zondag.

Dinsdag bestaat het weerbeeld uit enkele buien en tussendoor zonnige perioden. Lokaal krijgen de buien winterse trekjes met kans op hagel en een vlok kletsnatte sneeuw. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en in de avond en nacht trekt vanuit het noordwesten een buiengebied over het land. De maxima komen uit op 9 à 10 graden.

Foto: Ben Saanen

Woensdag kan bij buien op meer plekken winterse neerslag zoals hagel en natte sneeuw vallen. Tijdens een felle bui daalt de temperatuur naar een graad of 3 en kan het even wit worden van de hagel. Op een sneeuwdek hoef je niet te rekenen. Tussen de buien door wordt het 7-9 graden en daarmee is het nog steeds zachter dan gebruikelijk. Normaal is het in februari 5-7 graden.

Opnieuw zachter en meer wind

Ook de rest van de week blijft dagelijks kans op buien en wisselen zon en wolken elkaar af. De temperatuur stijgt naar 7-10 graden. Volgend weekend wordt het opnieuw zachter en kan het 10-13 graden worden. Ook dan is kans op buien en staat er een stevige wind. De zon komt er minder vaak aan te pas en bewolking heeft de overhand. De winter is dit jaar ver te zoeken en dat blijft voorlopig zo.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Hoofdfoto: ANP

Door: Yannick Damen