Landbouw toont herstel na droogte in 2018

16 december 2019, 17:13

aardappel-anp-1280x600

De Nederlandse landbouwsector heeft dit jaar herstel laten zien van het slechte jaar 2018. De sector werd toen getroffen door extreme en langdurige droogte in de zomer. Dit jaar was er ook droogte, maar niet zo extreem als vorig jaar.

De oogsten waren dit jaar wat beter dan in 2018. Zo werden dit jaar meer aardappelen gerooid en nam de oogst van uien en granen behoorlijk toe. De oogst van snijmais daalde door de afname van het areaal. In de tuinbouw steeg de productie.

Droogte 2018 werkte door in 2019

De droogte van dit jaar kwam voor een groot deel doordat in het binnenland nog sprake was van lage waterstanden door het veel te droge jaar 2018. Ook een regionaal droge zomer in het oosten speelde een rol. Vooral de maanden juni en juli waren daar op veel plekken te droog. In augustus viel wel een normale hoeveelheid neerslag. De herfst van 2019 was in sommige delen van het land zeer nat, maar in de gebieden die last hadden van droogte viel juist relatief weinig neerslag.

Schrijf je voor donderdag 19 december in voor de Weeronline nieuwsbrief en maak kans op één van de vijf VVV-cadeaukaarten t.w.v. € 100!

Foto: ANP

Door: ANP/Weeronline

Reageer via Facebook