Dit is het weer donderdag tijdens Fiets naar je Werk dag

15 september 2021, 13:00

Pak jij vaak de auto naar je werk? Laat die morgen dan even op de parkeerplaats of in de garage staan, want het is landelijke Fiets naar je Werk Dag! Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Lees hier of je droog de oversteek kan maken naar je werk of dat een regenjas goed van pas komt.

Als je morgenochtend op de fiets naar je werk stapt, hoef je niet te rekenen op een zonovergoten start van de dag. Het is namelijk overwegend bewolkt en vooral in het zuiden kan het zelfs een beetje nevelig of mistig zijn. In grote delen van het land verloopt de ochtendspits droog. Alleen het noorden en noordoosten maken kans op een spatje regen. Stop dus voor de zekerheid een regenjas of paraplu in je fietstas als je in die regio woont. Werk jij morgen thuis? Geen probleem: met een thuiswerkrondje kan je ook meedoen met de Fiets naar je Werk Dag.

Meer zon op de terugweg

Tussen 7 en 8 uur ’s ochtends is het 12-14 graden. Een jas of (warm) vest is het meest geschikt om niet oververhit of verkleumd op je werk aan te komen. In de loop van de dag kan steeds vaker een glimp van de zon worden opgevangen. Tijdens de terugweg heb je die (regen)jas waarschijnlijk niet meer nodig, want op veruit de meeste plaatsen blijft het droog en is het goed opgewarmd. Check in de ochtend kort voor vertrek nog even de regenradar. Met 18-21 graden is het aangenaam fietsweer. In de kustgebieden moet je wel iets steviger tegen de wind in trappen. Er staat namelijk een vrij krachtige wind uit het noordwesten.

Fietsweercijfer

Het Weeronline fiets-weercijfer kan je vinden bij het weer in jouw woonplaats.

Kleine kans op een nat pak

Nederland wordt vaak gezien als een koud en nat kikkerlandje. Toch is de kans dat je op de fiets naar je werk natregent eigenlijk heel klein. In een heel jaar regent het volgens de laatste klimaatgemiddelden zo’n 650 uur. Dat is maar 7,4% van de tijd. De meeste uren met regen komen voor in de wintermaanden met gemiddeld 10,2% van de tijd. In de zomer heb je de kleinste kans op een nat pak met 5,4%. Toch kan je ook dan behoorlijk doorweekt raken omdat zomerse buien meestal kort en intensief zijn.

Het beste weer om te fietsen

Voortaan vaker de drukke snelweg, bus, trein of tram mijden? Kies gemakkelijk een geschikte dag uit om op de fiets naar het werk te gaan met het Weeronline fietsweercijfer in combinatie met het meest uitgebreide weerbericht van Nederland. Veel fietsplezier!

Hoofdfoto: AdobeStock / Maria Sbytova

Door: Roosmarijn Knol

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black