Ook regen tijdens GP Weekend Hongarije

15 juli 2020, 10:49

Buitenland
6061e925-gp-weekend-hongarije-1280x600
6061e925-gp-weekend-hongarije-1280x600
6061e925-gp-weekend-hongarije-1280x600

Tijdens het derde GP Weekend op rij blijft het opnieuw niet droog. Tijdens het GP Weekend in Hongarije wordt vooral tijdens de vrije trainingen op vrijdag wordt regen verwacht, maar ook zaterdag en zondag is er een buiendreiging. De coureurs moeten er dus rekening mee houden dat het bochtige ‘Mickey Mouse-circuit’ dit weekend extra uitdagend kan zijn.

Dat de Hungaroring in Mogyoród er vrijdag tijdens de vrije trainingen nat bij zal liggen is in elk geval waarschijnlijk. Een regenzone sleept over Hongarije en in de regio van Boedapest is de kans op regen met 70% groot. Eind van de middag en in de avond neemt de neerslagkans vanuit het noorden af en breekt de zon door. Er is dan nog wel kans op een lokale bui. Mochten deze opklaringen eerder komen dan verloopt de tweede vrije training mogelijk droog. Het wordt ongeveer 20 graden en er staat een matige noordwestenwind.

a95aef99-verwachting-gp-hongarije
a95aef99-verwachting-gp-hongarije

Op het ‘Monaco zonder muren’ zijn de omstandigheden zaterdag waarschijnlijk overwegend droog. Tijdens de derde vrij training is de kans op neerslag slechts 30%. Tijdens de kwalificatie in de middag stijgt de buienkans naar zo’n 50%. Mogelijk moeten de coureurs hun banden dus inwisselen voor regenbanden, maar dat is afwachten. De maxima komen uit rond 21 graden, er is veel bewolking en er staat nauwelijks wind.

Buien tijdens de race?

Op zondag ontstaan opnieuw veel stapelwolken en deze kunnen uitgroeien tot regen- en onweersbuien. Ook boven de Hungaroring kan dit gebeuren. De kans op neerslag is tijdens de race zo’n 60%. De temperatuur stijgt naar zo’n 23 graden en het kan wat broeierig warm aanvoelen.

Lees meer over de Formule 1 en het GP Weekend Hongarije bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: ANP / Frits van Eldik

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Jaco van Wezel

Jaco van Wezel

Meteoroloog en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven