Regenachtige etappes op komst voor wielrenners Giro D'Italia

15 mei 2023, 12:25

Wielrenners bij de start van de achtste etappe van de Giro d'Italia van 2023. Foto via ANP EPA/LUCA ZENNARO

De wielrenners die actief zijn in de Giro D'Italia staan een aantal regenachtige etappes te wachten. Vooral tijdens de tiende etappe van Scandiano naar Viareggio op dinsdag wordt het kletsnat.

Waarschijnlijk zal het gedurende de hele etappe regenen. De temperatuur in Viareggio ligt rond 19 graden, maar onderweg bij de passages van diverse bergtoppen is het slechts een graad of 7. Ook woensdag, tijdens de rit van Camaiore naar Tortona, moet rekening gehouden worden met stevige buien. Wel breekt de zon af en toe door en in Tortona is het maximaal 18 graden.

Kans op sneeuw

Bij de twaalfde etappe op donderdag is er nog steeds een buienkans, maar is het vaker droog en schijnt geregeld de zon. Vrijdag staat een echte bergetappe op het programma en koersen de renners naar Crans Montana in Zwitserland. De temperaturen zijn laag en bij de passage van de Grote Sint-Bernhardpas ligt de temperatuur rond het vriespunt. Het is bewolkt en er valt neerslag, dat kan ook sneeuw zijn.

Lees ook: deze invloed heeft het weer op wielrennen

In het weekend krijgen de renners opnieuw te maken met regen. Tijdens de veertiende etappe naar Cassano Magnago is het bewolkt en regenachtig en ook zondag in de rit naar Bergamo blijft het niet droog met flinke buien. Wel is het dan een stuk warmer met maximaal 22 graden in Bergamo.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black