Weekverwachting: zomerse warmte en onweersbuien

15 mei 2022, 19:15

Weekverwachting
Zwemmen in een recreatieplas. Foto: Johnny Willemsen.

De zomerliefhebbers zullen al hebben genoten van het zonnige weekend met vooral op de zondag zomerse warmte. Ook de komende week ziet er flink zomers uit, maar droog blijft het zeker niet elke dag. Alle details lees je in deze weekverwachting.

Maandag start met een paar buien verspreid over het land. Maandagmiddag maakt vooral het oosten kans op enkele stevige exemplaren. Lees de verwachting van deze buien in meer detail. Het wordt 20 graden aan zee tot lokaal nog 26 graden langs de oostgrens.

Meer onweersbuien op donderdag en mogelijk vrijdag

Voor donderdag en misschien ook vrijdag staan fikse regen- en onweersbuien op het programma. Het is even afwachten of de onweersbuien van donderdag de warmte weten te verdrijven. Als dit niet lukt is het vrijdag nog steeds broeierig warm en volgt opnieuw onweer.

Een zomerse onweersbui. Foto: Johnny Willemsen.
Een zomerse onweersbui. Foto: Johnny Willemsen.

Tijdens het volgende weekend liggen de maxima tussen 17 en 22 graden. Het weerbeeld bestaat dan uit een mix van wolken, zon en een enkele ‘gewone’ bui.

Droge dinsdag en woensdag met veel zon

Dinsdag en woensdag worden droge dagen met veel zonneschijn. Tussen 12:00 en 15:00 uur schijnt de zon op deze dagen met zonkracht 6. Zonder zonnebrandcrème kan je huid dan in een kwartiertje al verbranden.

Op dinsdag wordt het 20 of 21 graden op de Wadden en 24 tot 27 graden in het zuiden, midden en oosten van het land. Woensdag wordt het nog een paar graden warmer met zo’n 24 graden in Den Helder tot lokaal 30 graden in Limburg, Brabant en Gelderland.

Donderdag kan het kwik langs de oostgrens voor de buien uit ook nog oplopen richting 30 graden. Voor vrijdag is de temperatuurverwachting onzeker. In het binnenland kan het opnieuw 25 tot 29 graden worden, maar maxima tussen 18 en 23 graden zijn ook mogelijk.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black