Bakken met regen tijdens de avondspits

15 februari 2022, 09:19

Weer en verkeer
Regen tijdens de spits. Foto: Gieny Westra.

Ga jij eind van de middag de weg op van je werk of school naar huis? Hou dan rekening met kletsnatte omstandigheden. Op de weg kan dit vertraging opleveren en voor fietsers is een nat pak zonder waterdichte kleding onontkoombaar. Precies tijdens de avondspits komt de regen in bijna het hele land met bakken tegelijk uit de lucht. 

Een regenzone trekt halverwege de middag vanaf de Noordzee het westen van het land binnen en breidt tijdens de avondspits uit over het oosten van het land. Het plenst flink en daardoor kan op de weg, ondanks dat nog veel mensen thuiswerken, vertraging ontstaan. Op wegen met spoorvorming kan gemakkelijk aquaplaning optreden en hou rekening met slecht zicht door opspattend water. 

Ben je met de fiets of lopend? Dan is het zaak om waterdichte en warme kleding aan te trekken. Tijdens de regen is het 6 of 7 graden, maar een stevige wind maakt het voor het gevoel enkele graden kouder. Zeker in de kustgebieden kan een krachtige tot harde wind het gebruik van je paraplu lastig maken. Tussen gebouwen kan het extra hard waaien. Een stormparaplu kan wel standhouden.

Lees ook: De invloed van het weer op het verkeer

Vaker regen en steeds meer wind

Komende dagen krijgen we vaker te maken met regen en de wind zal een steeds grotere rol gaan spelen. Stormen Dudley en Eunice trekken over de Noordzee en maken het in ons land donderdag en vrijdag zeer onstuimig. Hier zullen we naar verwachting flinke hinder van ondervinden.  

Blijf op de hoogte via weerbericht Nederland

Author Image

Jaco van Wezel

Meteoroloog en hoofdredacteur nieuws

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black