Weeronline
Weeronline

  Weekverwachting: zachte week met zeer zachte dinsdag

  Aangemaakt: 15 dec 2019, 19:15 uur

  Een witte Kerst lijkt komende week verder weg dan ooit. Op dinsdag is het zelfs bijzonder zacht voor de tijd van het jaar met in Limburg lokaal 16 graden. Woensdag wordt de beste dag van de week. Het blijft dan op de meeste plaatsen droog met zon. Op de andere dagen houden we het niet droog.

  Het is zacht voor de tijd van het jaar. Gemiddeld komt de middagtemperatuur half december uit rond 6 graden, maar deze week is het beduidend warmer. Op de meeste dagen wordt het 8-12 graden. Dinsdag krijgen we een thermisch hoogstandje met 11 graden op de Wadden tot lokaal zelfs 16 graden in Zuid-Limburg.

  Woensdag beste dag van de week

  Op woensdag wordt het 8-11 graden. In de nacht of vroege ochtend kan plaatselijk nog wat regen vallen, maar de rest van de dag verloopt droog en in de middag schijnt geregeld de zon.

  De wind zwaait deze week uit zuidelijke richtingen en kan soms behoorlijk aanwezig zijn, maar het is niet zo onstuimig als het in het weekend was.

  Komend weekend wellicht wel weer onstuimig

  In het komende weekend is wel weer kans op veel wind. Daarbij is ook grote kans op buien en liggen de maxima rond 9 graden.

  Lees ook het dagelijkse weerbericht.

  Schrijf je voor 19 december in voor de Weeronline nieuwsbrief en maak kans op één van de vijf VVV-cadeaukaarten t.w.v. € 100!

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

  Foto: Jannes Wiersema (beiden)

  Door: Johnny Willemsen